Modernia elämää!

Suomalainen modernismi ja kansainvälisyys

210 X 255 SIDOTTU
224 SIVUA
KIRJOITTAJAT HARRI KALHA, JONATHAN M. WOODHAM, TUULA KARJALAINEN, AINO NISKANEN, BEATRIZ COLOMINA, JUHANA LAHTI, ELINA HEIKKA, HARRY KIVILINNA, SANNA TUULIKANGAS, KATARIINA PAKOMA, HELI HARNI, TOMMI LINDH, LEENA SVINHUFVUD, PETTERI KUMMALA
ULKOASU MINNA LUOMA
SUOMI
ISBN 978-952-5654-96-7
ALVAR AALTO -MUSEO, ARKKITEHTUURIMUSEO, DESIGNMUSEO, HAM HELSINGIN TAIDEMUSEO, SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO
2017

► Modernia elämää! esittelee modernin arkkitehtuurin, muotoilun, kuvataiteen ja valokuvan kohokohtia – niin tuttuja klassikoita kuin harvinaisuuksiakin. Näyttävästi kuvitettu teos on syntynyt viiden museon ainutlaatuisena yhteistyönä: siinä Alvar Aalto -museo, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, HAM Helsingin taidemuseo ja Suomen valokuvataiteen museo avaavat kokoelmansa.

Teos näyttää, mikä merkitys visuaalisilla taiteilla on ollut suomalaiselle yhteis­kun­nalle ja identiteetille jo itsenäisyyden alusta lähtien. Alvar Aalto, Tapio Wirkkala, Emmi Fock, Sam Vanni ja monet muut mestarit hakivat rohkeasti uusia, kansain­välisiä näkymiä ja rakensivat Suomen mainetta. Samalla pyrittiin luomaan kaunista arkea ja kohentamaan elämänlaatua.

Teoksen kirjoittajat ovat nimekäs joukko suomalaisia ja kansainvälisiä kuvataiteen, valokuvauksen, arkkitehtuurin ja designin asiantuntijoita.