Mahdollisia mahdottomuuksia | Possible Impossibilities

Esseitä Maija Blåfieldin elokuvista | Essays on Maija Blåfield’s Films

148 x 210 mm, sidottu, kääntökirja
168 sivua
Kirjoittajat: Karina Horsti, Miia Huttunen, Ville Lähde, Tytti Rantanen (toim.), Pontus Purokuru, Helmi Kajaste, Marisha Rasi-Koskinen
Ulkoasu: Ville Karppanen
suomi, englanti
ISBN 978-952-7441-35-0
2023
34 €

► Maija Blåfieldin dokumentaarisissa elokuvissa etsitään ihmisen kokoista mittakaavaa erilaisiin tuhoutuvaisuuden ja olemassaolon haurauden kysymyksiin. Aiheet ulottuvat ilmastonmuutoksesta ja maailman pelastamisesta kertomusten ja muistin valtaan sekä todellisuuden hahmottamiseen. Käsittelytavassa on aina mukana lämpöä ja omaperäistä huumoria. Hänen teoksensa liikkuvat dokumenttielokuvan ja nykytaiteen välimaastossa. Niitä on esitelty lukuisilla elokuvajuhlilla sekä museoissa ja gallerioissa.

Kokoelman esseissä monimuotoinen joukko kirjoittajia lähestyy Blåfieldin elokuvataidetta eri tyylilajeista ja näkökulmista tutkimuksellisesta tunnustukselliseen, poliittisesta poeettiseen. Esseiden on tarkoitus innostaa niiden lukijaa ja Maija Blåfieldin elokuvien katsojaa etsimään oma katselukulmansa teoksiin ja parhaassa tapauksessa näkemään todellisuus uudessa, yllättävässä ja ihmeellisessä valossa.